profilna Iva.jpg

Nakon dugogodišnjeg bavljenja yogom, Iva Mertić je od 2009. certificirana yoga učiteljica, a po struci diplomirani komparist književnosti i profesor fonetike. 2012. završava 500 satnu, naprednu obuku za učitelje u Om yoga school te postaje RYT 500. kao i Yoga Kids TTC po metodi Rainbow kids yoga.

Osim što vodi regularne satove u Sanghi, Iva je suvoditeljica studija te asistentica i mentorica na SanghaOm yoga školi.

Od malih nogu bavi se različitim sportskim aktivnostim (plivanje, skokovi u vodu, jahanje, slobodno penjanje), ali tek je u yogi pronašla aktivnost koja ju u potpunosti ispunjava i zadovoljava na fizičkoj, ali i na onoj važnijoj, mentalnoj i duhovnoj razini.

Veliki izvor znanja i inspiracije na dosadašnjm putu jogija su joj Snježana Vukas, Sandra i Marco Bianco. Radionice s priznatim joga instruktorima (Paulom Dallaghanom, Adamom Rinderom, Katizom Satyom, Jadrankom Miklecom, Neilom Barkerom, Duncanom Wongom, Twee Merrigan, David Swenson, Gabi Božić) dodatno su obogatile njenu praksu. 

Ekološki vrlo svjesna te aktivna u raznim ekološkim akcijama, Iva kaže: '' Inspirira me netaknuta priroda, savršen sklad. Predivno, neprocjenjivo i nama ljudima već gotovo u potpunosti nepoznato.''

Od 2010. dodatno obogaćuje svoje znanje asistirajući Snježani Vukas na domaćim i internacionalnim radionicama, konferencijama, joga odmorima te na obuci za učitelje.

Iva trenutno vodi samo privatne satove i nekoliko svojih grupa, a u Sanghi ju možete sresti na zamjenama i radionicama.