iva bb.jpg

Iva Richtermoc bavi se plesom od četvrte godine kada je počela plesati u Zagrebačkom kazalištu mladih, a zatim svoje obrazovanje nastavila u plesnom centru Tala.

Iako 2009. godine prolazi na audiciji za plesnu akademiju Amsterdamse Hogeschool von den Kunsten u Amsterdamu, međutim bez financijskih opcija za studij, i stručno usavršavanje na akademiji, nastavlja svoje plesno obrazovanje kroz različite projekte. Iva radi kao plesačica na svjetskim plesnim projektima u Beču i Omanu te sudjeluje na međunarodnim festivalima na Kubi i Portugalu.

2010. godine počinje se ozbiljnije baviti yogom koju je dosad prakticirala samo kao dodatnu vještinu uz balet, suvremeni ples i jazz. Dvije godine kasnije upisuje i završava privatno ”Fitnes učilište” te dobija diplomu instruktorice grupnog fitnesa, a 2016. uspješno završava program za yoga učiteljicu u Sangha yoga školi.

Paralelno radi kao plesačica i plesna pedagoginja u nekoliko plesnih studija u Zagrebu, gdje drži satove baleta, suvremenog plesa i jazza za djecu i odrasle polaznice. Takoder je vanjska suradnica i trenerica u tvrtkama sa hrvatskim i internacionalnim klijentima.

Iva voli prirodu i životinje, humanitarni rad, svježe ideje koje se pretvaraju u stvarnost, čokoladu i baklavu. A kad nije na prostirci, trenira Muay Thai. Više o Ivi saznajte u razgovoru Na kavi s Ivom Richtemoc.