iva profil .jpg

Iva Richtermoc se nakon završene prirodoslovne škole Vladimira Preloga odlučuje posvetiti plesu kojim se bavi od četvrte godine. Počela je plesati u Zagrebačkom kazalištu mladih, a zatim svoje obrazovanje nastavila u plesnom centru Tala, gdje surađuje s domaćim i inozemnim koreografima.

Iako 2009. godine prolazi na audiciji za plesnu akademiju Amsterdamse Hogeschool von den Kunsten u Amsterdamu, međutim bez financijskih opcija za studij i stručno usavršavanje na akademiji nastavlja svoje plesno obrazovanje kroz različite projekte. Iva radi kao plesačica na svjetskim plesnim projektima u Beču i Omanu te sudjeluje na međunarodnim festivalima na Kubi i Portugalu.

2010. godine se kreće ozbiljnije baviti jogom koju je dosad prakticirala samo kao dodatnu vještinu uz balet, suvremeni ples i jazz.

Dvije godine kasnije upisuje i završava privatno ”Fitnes učilište” te dobija diplomu instruktorice grupnog fitnesa, a 2016. uspješno završava RYT200 certifikaciju za joga učiteljicu u Sangha yoga školi.

Paralelno radi kao plesačica i plesna pedagoginja u nekoliko plesnih studija u Zagrebu, gdje drži satove baleta, suvremenog plesa i jazza za djecu i odrasle polaznice. Takoder je vanjska suradnica i trenerica u tvrtkama sa hrvatskim i internacionalnim klijentima.

Iva voli prirodu i životinje, humanitarni rad, svježe ideje koje se pretvaraju u stvarnost, čokoladu i baklavu. U slobodno vrijeme trenira muay thai, a cilj joj je jednog dana voditi svoj studio koji će obuhvatiti sve vještine kojima barata: jogu, ples i masažu.

Iva kaže: „Jogu rado prakticiram i drugima prenosim znanje jer spaja sve ono što smatram esencijalnim: mir i koncentraciju, tjelovježbu, gracioznost i brigu o svom tijelu i duhu izvana i iznutra.  Joga mi puno pomaže pri hektičnom načinu života i dosta je zaslužna za moj unutarnji mir s obzirom da sam tipična Vata i prema tome jako raspršena.“

Iva u Sanghi podučava jutarnju Vinyasu i ponedjeljkom i često mijenja Ninu na drugim terminima.