„Hvala ti Svemire na svemu u mom prekrasnom životu – polaskana sam na svemu što si mi realizirao – sve moje misli, želje, maštanja i nadanja...Sve sam tako savršeno vizualizirala, a ti si moje vizualizacije pretvorio u moju stvarnost.

Hvala Ti što si u moj život stavio ljude koji mi pomažu u osobnom rastu i sve prijatelje koji mi pružaju podršku i informacije.

Sve se dešavalo i još uvijek se dešava u savršenom skladu sa prirodom i vremenom.

Hvala ti beskrajno na mom mužu, našem psu, našem savršenom zdravlju, mojoj trudnoći i našoj budućoj kućici!“

Koliko često se sjetimo zahvaliti na onome što imamo, ili onome što nemamo? Jedna tako naizgled mala riječ, a tako puno znači za naše stanje duha, uma i tijela... Što znači riječ „Hvala“? Kao male, mama i tata su nas učili reći „hvala“ kada nešto dobiješ. Kulturno je reći „hvala“ ako ti netko nešto pruži.

A što je sa time da sohetimo riječ „hvala“? Osjetiti zahvalnost i toplinu negdje oko srca? Tko nas tome uči? I da li ikada to naučimo? Ja još uvijek to učim.

I to je jedna od velikih tajni kreiranja vlastitog života i zdravlja. Na razmišljanje o tome potaknula me inspirativna knjiga “Zahvalnost kao način života” Louise L. Hay. Jedna divna rečenica iz knjige: „Život je dar, a zahvalnost je njegov magnet. Zahvalnost je opipljiva sila. Što je više osjećate, nalazit ćete više razloga da je osjećate. Ona je poput žive energije koja vam osvjetljava put kako biste postali mnogo više od onoga što ste već iskusili.“ 

Već davno sam shvatila da je potrebno zahvaliti na onome što nemamo, a što želimo imati, bilo to materijalno ili duhovno. Kako? Pa vrlo jednostavno. Na način da vizualiziramo svoju želju, i zamislimo kao da je već stvarna, u sadašnjem vremenu. I za to se zahvalimo! I toliko puta ju proživimo u svojoj glavi da ju počnemo osjećati kao stvarnu...A još životopisnije može biti ako u sadašnjem vremenu pišemo na papir ono što želimo, a počnemo sa rečenicom: „Hvala što imam....“ To može biti generalno, a može se odnositi i na sitnicu! Bilo što, što dozove osjećaj topline i zaigranosti oko srca! Uzbuđenje! Veselje! Osmjeh na lice! I to bez ikakvog susprezanja...To je stvaranje emocijom – najjačim alatom za stvaranje (ili razaranje) koji postoji na ovom svijetu! I treba biti otvoren prema svemu – da ništa nije nemoguće!!! Jer sve je moguće!!! Samo treba znati kako pristupiti tome...I treba bar donekle shvatiti princip kako funkcionira Svemir, iliti univerzalna energija. Kako kažu moji dragi autori Hicks knjige „Zakon privlačenja“:

Svemir, koji reagira na misli koje njegujete, ne pravi razliku između misli pokrenute vašim opažanjem neke stvarnosti koju ste vidjeli i misli pokrenute vašom maštom. U oba slučaja, misao je jednaka vašoj točki privlačenja - i ako se na nju dovoljno dugo fokusirate, ona će postali vaša stvarnost.“

Ja zaista mogu potvrditi ovu teoriju, na vlastitom iskustvu. Dosta sam rano otkrila ključ stvaranja vlastitog života, i jako puno stvari mi se realiziralo na temelju vizualizacija, zahvalnosti i rada na sebi: od mog posla kojeg radim, do ljubavi svog života...i zapravo svega sa početka ove priče... J

A nema ljepšeg nego u ladici u nekoj staroj bilježnici naići na planove i želje za budućnost, pisane prije par godina kao da su stvarnost.... i čitati ih SADA sa divljenjem toj u stvarnosti... u toj zbilji koja zaista postoji – DANAS.

I ne zaboravimo - ne možemo biti zahvalni i nesretni u isto vrijeme.


livija.jpg

LIVIJA MACINIĆ

"Dizajnerica života"
…blizanac u horoskopu …kreativac u duši,
…supruga i buduća majka …dizajnerica interijera,
…ljubiteljica životinja …slobodnog duha i otvorenog uma,
…voljna učiti i istraživati …ambiciozna i proaktivna,
…najdraži citat – moj citat: “Ništa nije nemoguće!

Link na Livijin blog - moj vremeplov

Comment