Draga Sangha,

Nakon gotovo 13 godina druženja u tri različita prostora, s 1.4. 2019. odlučili smo zatvoriti Sangha yoga centar u Radićevoj ulici. Stvari nikada nisu jednostavne pa tako ni ova odluka, kao ni razlozi iza ove odluke. No, Sangha nisu ćetiri zida, Sangha je i uvijek će biti - zajednica. Naši učitelji i dalje će podučavati na drugim mjestima (provjerite raspored za detalje), a Nina Vukas, osnivačica Sanghe, i dalje će voditi radionice i obuke za učitelje. Ninu možete pratiti na ninavukasyoga.com. Ovu web stranicu ćemo nakon izvjesnog vremena ugasiti, no i dalje nas možete pratiti na Instagram i facebook stranicama gdje ćemo vas obavještavati o raznim satovima, programima i yoga eventima u zagrebu, hrvatskoj i šire.

Hvala vam svima na 13 godina druženja, prakticiranja, učenja, smjeha, podrške i ljubavi.

Vaš Sangha tim


od 1.4. naše učitelje možete i dalje pratiti na sljedećim mjestima:

MAKRONOVA ILICA 11

Integral Vinyasa - Elemental Flow s Larom Žigić

utorkom: 10:00 - 11:15
četvrtkom: 11:00 - 12:15
ponedjeljkom i četvrtkom: 19:00 - 20:15


WHITE ROOM Mlinarska cesta 52

Integral Vinyasa - Elemental Flow s Majom Jakuš-Mejarec

srijedom: 19:30 - 20:45


YOGA PLEJS Savska cesta 141

KARMA YOGA satovi s našim polaznicima obuke za učitelje:

nedjeljom u 10:00


Uskoro se nadamo dodati još koji termin a o tome ćemo vas obavijestiti uskoro.
Pratite nas na Instagramu i Facebooku!


Pet / Fri

10:00 - 11:15
Elemental flow
Integral Vinyasa yoga
***
Iva Richtermoc


18:00 - 19:15
Elemental flow
Integral Vinyasa yoga
**
Lara Žigić


Sub / Sat

10:00 - 17:30
Radionice
Obuka za učitelje
Nina Vukas
Gostujuci ucitelji
 

18:00 - 19:15
Karma yoga
Integral Vinyasa yoga
**/***
mladi ucitelji


* praksa manjeg intenziteta otvorena za sve     ** praksa srednjeg intenziteta     *** naprednija praksa


INTEGRAL VINYASA YOGA 

Integral Vinyasa yoga naziv je za metodu Vinyasa yoge podučavamo u Sangha yoga centru, a koju je kreirala osnivačica Sanghe, Nina Vukas. Integral u prijevodu na hrvatski označava nešto cijelovito, u ovom slučaju jednu cjelovitu, zaokruženu praksu u koju su ukomponirane različite yoga tehnike. Tako se svi programi sastoje se od vizualizacije i meditacije, pranayame (kontrola daha), slijedova asana (pozicija) i završne relaksacije, a tijekom prakse često se koriste i mudre i mantre. Praksa je kreirana s namjerom da postignemo ravnotežu na svakoj razini našeg bića. 

Basic flow sat označava jednostavnije, bazične slijedove Integral Vinyasa yoge koji su kreirani za početnike ili osobe koje vole praksu manjeg intenziteta. Basic flow satovi označeni jednom zvjezdicom * nešto su jednostavniji od onih sa dvije i pogodni su za potpune početnike. 

Elemental flow  praksa bazirana je na praćenju prirodnih elemenata i ciklusa pa formiranje prakse ovisi o godišnjem dobu, dobu dana i slično. Asane povezujemo u logičan i tijelu prirodan sljed imajući na umu ne samo fizičku, već i energetsku anatomiju. Tako će učitelj, ovisno o grupi, sezoni, doba dana i slično, kreirati praksu inspiriranu elementom Zemlje (Bhumi flow), vatre (Agni flow), zraka (Vayu flow) ili vode (Jala flow). 

Više o Vinyasa yogi
 

ASHTANGA YOGA - VOĐENA PRAKSA

Ashtanga yoga dinamičan je susutav yoge koji je početkom 20-tog stoljeća razvio otac moderne yoge, guru T. Krishnamacharya. On je prenio svoje znanje svom učeniku Sri K. Patthabi Joisu, koji je proširio ovaj tradicionalni stil na zapad te osnovao Ashtanga Yoga Institute u Mysore-u, Indija. Prva serija Ashtanga yoge, koja se uglavnom podučava, niz je asana koje su uvijek povezane u isti slijed. S obzirom da su određene asane iz ovog slijeda vrlo intenzivne, na našim satovima Ashtange često modificiramo isti slijed te vodimo skraćenu prvu ashtanga seriju. Sat se tradicionalno, pa tako i u Sanghi, otvara Guru mantrom a ponekad se zatvara Mangala mantrom. 

Više o Ashtangi pročitajte ovdje