introduction to yoga therapy with Ilana begovic
6.-8. Ožujak, Sangha yoga centar

Ovo je uvodna radionica Yoga terapija programa edukacije u sklopu Sangha Om škole, no radionica je otvorena za sve. U goste nam dolazi Ilana Begović, svestrana i vrlo simpatična internacionalna učiteljica yoge i ayurvede. Ilana se educirala u klasičnoj Hatha joga tradiciju da bi nastavila sa praksom Ashtange, završila Jivamukti i Anusara obuku za učitelje te Yoga terapiju i Ayurvedu koju i dalje proučava. (više na ilanabegovic.com).
Ilana danas živi u Londonu, no je rođena u Bosni, odrasla je u Njemačnkoj i živjela u SAD-u i Španolskoj. Radionica biti na engleskom jeziku uz prijevod i objašnjenja po potrebi. 

Raspored / Schedule

Friday, 06.03.  19:00-21:00
Yoga Class  “Solid Base”

A 2- hours introduction to the Universal Principles of Alignment – this is a great chance for beginner and advanced yogis to get an idea of the wonderfully inspiring and helpful essentials of Anusara Yoga.
The class is a powerful mix of asana practice and theoretical introduction of the basic principles of Anusara. It is based on Hatha Yoga and it emphasizes bio-mechanically correct and intelligent bodily alignment that is applied while getting into the poses, when we are in the middle of their practice as well as getting out of the pose. The importance of a positive attitude and dedication as a manifestation of the concept of “balanced action” during one’s personal practice is explained in detail.
 

Saturday,  07.03. 10:00-13:00
Introduction to Yoga therapy - lecture

Definition of Yoga Therapy, History and Evolution of Yoga Therapy, What is therapeutic application of Yoga? 
Definition of health according WHO and Yoga 
Definition of disease according WHO and Yoga
Some exercises to understand Therapist- Client Relationship and the use of Yoga Therapy

Saturday  14:00-16:45  
Restorative yoga - safe, gentle therapy based group classes
 

An introduction to restorative Yoga, what do we mean by  “restorative Yoga”?
Learn what are the principles and practice of key restorative asanas for therapeutic use.

Sunday, 08.03. 10:00-13:00 / 14:00-16:30
A look into adjustments - safety first 

Lecture and class concerning hands on adjustments - great tool for teaching if approached with the understanding and knowledge
Partner work / Group work 
Q & A 

OBAVEZNA REZERVACIJA! 

Cijena čitave radionice: 800 kn  (polaznici Sangha TT 750 kn)

 

Intrinsic genius - radionica sa Meghan Currie
16/17.05. 2015. 

Zadovoljstvo nam je najaviti radiocnicu jedne od najzanimljivijih yoga učiteljica danas.
Radionica je u organizaciji Supersoul yoga, a sve informacije možete pronaći ovdje. 

Očekujemo brzo popunjavanje radionice pa svoje mjesto rezervirajte na vrijeme! 
Rezervaciju možete uplatiti u Sanghi. 


PROŠLE RADIONICE

chakra flow 2 - masterclass i radionica - manipura i anahata 6. i 7.12. , sangha yoga centar Ovo je drugi dio Chakra flow modula Sangha Om napredne obuke za učitelje, no satovi i radionica otvoreni su za sve. Bilo da vas interesira energetska anatomija i detalji o chakrama (ovaj vikend posvećen je trećoj i četvrtoj), ili samo želite doći na jutarnji sat i odvježbati te isprobati neke malo izazovnije asane - dobrodošli ste. 

chakra flow 2 - masterclass i radionica - manipura i anahata
6. i 7.12. , sangha yoga centar

Ovo je drugi dio Chakra flow modula Sangha Om napredne obuke za učitelje, no satovi i radionica otvoreni su za sve. Bilo da vas interesira energetska anatomija i detalji o chakrama (ovaj vikend posvećen je trećoj i četvrtoj), ili samo želite doći na jutarnji sat i odvježbati te isprobati neke malo izazovnije asane - dobrodošli ste. 

Chakra flow I - masterclass i radionica (Muladhara i Svadhisthana) sa Snježanom Ninom  11. - 12.10. 2014. Ovo je prvi dio Chakra flow modula Sangha Om napredne obuke za učitelje, no satovi i radionica otvoreni su za sve. Bilo da vas interesira energetska anatomija i detalji o chakrama (ovaj vikend posvećen je prvoj i drugoj), ili samo želite doći na jutarnji sat i odvježbati te isprobati neke malo intenzivnije asane - dobrodošli ste. 

Chakra flow I - masterclass i radionica
(Muladhara i Svadhisthana) sa Snježanom Ninom 
11. - 12.10. 2014.

Ovo je prvi dio Chakra flow modula Sangha Om napredne obuke za učitelje, no satovi i radionica otvoreni su za sve. Bilo da vas interesira energetska anatomija i detalji o chakrama (ovaj vikend posvećen je prvoj i drugoj), ili samo želite doći na jutarnji sat i odvježbati te isprobati neke malo intenzivnije asane - dobrodošli ste. 

Yoga & Ayurveda - masteclass i predavanja Snježana i Dubravko Harapin 16.-18.05.  Ova radionica dio je Sangha school osnovne obuke, no otvorena je za sve zainteresirane. S obzirom da je polaznika 200-satnog programa već veliki broj, mjesta su ograničena pa vas molimo da se javite na vrijeme.  Snježana će u petak, subotu i nedjelju voditi dosha flow, Vinyasa flow sat koji je pogodan za vašu doshu, odnosno slijed koji balansira određenu doshu. Dubravko će u subotu i nedjelju posljepodne voditi predavanja o Ayurvedi. U subotu će biti uvod u Ayurvedu a u nedjelju malo opširnije o ovoj holističkoj znanosti.

Yoga & Ayurveda - masteclass i predavanja
Snježana i Dubravko Harapin

16.-18.05. 

Ova radionica dio je Sangha school osnovne obuke, no otvorena je za sve zainteresirane. S obzirom da je polaznika 200-satnog programa već veliki broj, mjesta su ograničena pa vas molimo da se javite na vrijeme. 
Snježana će u petak, subotu i nedjelju voditi dosha flow, Vinyasa flow sat koji je pogodan za vašu doshu, odnosno slijed koji balansira određenu doshu.
Dubravko će u subotu i nedjelju posljepodne voditi predavanja o Ayurvedi. U subotu će biti uvod u Ayurvedu a u nedjelju malo opširnije o ovoj holističkoj znanosti.

Embrace the flow II -  Elemental Vinyasa Masterclass i radionica sa Snjezanom Ninom 10.-11-05. 10:30 - 17:00 sati Embrace the flow drugi je modul napredne obuke za yoga učitelje, no otvoren je za sve.  Ovaj modul posvećen je Elemental Vinyasi. Naučiti ćemo više o pet elemenata koji su osnovni dio kako svega oko nas, tako i nas samih, te kako koristiti ovo znanje pri kreiranju Vinyasa flow sljedova. 

Embrace the flow II -  Elemental Vinyasa
Masterclass i radionica sa Snjezanom Ninom

10.-11-05. 10:30 - 17:00 sati

Embrace the flow drugi je modul napredne obuke za yoga učitelje, no otvoren je za sve. 
Ovaj modul posvećen je Elemental Vinyasi. Naučiti ćemo više o pet elemenata koji su osnovni dio kako svega oko nas, tako i nas samih, te kako koristiti ovo znanje pri kreiranju Vinyasa flow sljedova. 

Uvod u yoga terapiju - predavanje sa Snježanom 26.04. od 15:00-17:00 sati Svi znamo da ćemo redovnom yoga praksom podržati sveukupno psiho-fizičko zdravlje. No, ako kako pravilno koristiti sve alate i discipline yoge, ona osim preventivno može djelovati i terapeutski. Ukoliko postoji zdravstveni problem, yogom možemo ublažiti ili otkloniti simptome, usporiti napredovanje nekih bolesti i poremećaja, podržati imunološki sustav ili čak otkloniti neke poremećaje.  Ovo predavanje služiti će kao uvod u seriju radionica ''Yoga terapija'' - koje planiramo na jesen. Ova serija radionica korisna je i certificiranim učiteljima, polaznicima škole za učitelje kao i vježbačima. Kroz ove radionice proći ćemo kroz razne sustave i najčešće probleme tih sustava, počevši od lokomotornog, te naučiti kako pomoći sebi i drugima.

Uvod u yoga terapiju - predavanje sa Snježanom
26.04. od 15:00-17:00 sati

Svi znamo da ćemo redovnom yoga praksom podržati sveukupno psiho-fizičko zdravlje. No, ako kako pravilno koristiti sve alate i discipline yoge, ona osim preventivno može djelovati i terapeutski. Ukoliko postoji zdravstveni problem, yogom možemo ublažiti ili otkloniti simptome, usporiti napredovanje nekih bolesti i poremećaja, podržati imunološki sustav ili čak otkloniti neke poremećaje. 

Ovo predavanje služiti će kao uvod u seriju radionica ''Yoga terapija'' - koje planiramo na jesen. Ova serija radionica korisna je i certificiranim učiteljima, polaznicima škole za učitelje kao i vježbačima. Kroz ove radionice proći ćemo kroz razne sustave i najčešće probleme tih sustava, počevši od lokomotornog, te naučiti kako pomoći sebi i drugima.