Ayurveda, u prijevodu sa Sanskrita 'znanost o životu', potječe iz Indije a smatra se najstarijom medicinskom tradicijom, starom i do 5000 godina. 
Kroz tisućljeća ayurvedski su učenjaci promatrali prirodu, životinje, ljude i međusobnu povezanost svega oko nas, zatim na koji način unutarnji i vanjski faktori utječu na cjelovito zdravlje pojedinca, te kako kroz prirodan i holistički pristup pomoći pojedincu da postigne zdravlje na svim razinama. 

Radionica Yoga & Ayurveda dio je napredne obuke Sangha Om yoga school (Vinyasa 300, YT 300) i sastoji se od tri vikenda koji se mogu, ukoliko ima mjesta*, odslušati i zasebno
(*prednost imaju polaznici koji se prijave na sva tri vikenda).

Radionica je otvorena je za sve; bilo da ste učitelj yoge i/ili neke slične discipline pa želite ovim znanjem oplemeniti svoj rad, prakticirate yogu (ili ne) i želite naučiti više o Ayurvedi te povezanosti Yoge i Ayurvede kao sestrinskih znanosti a kako biste pomogli sebi kroz adaptaciju prehrane, životnih navika i yoga prakse, vjerujemo da ćete na ovoj radionici dobiti puno informacija i praktičnih savijeta koji će vam pomoći razumjeti ne samo temeljna načela Ayurvede, već ćete malo bolje upoznati i sebe. 

Na prvom vikendu Dubravko će proći osnove Ayurvede - povijest, na čemu se temelji ova znanost, doshe, osnovni principi, osnovne preporuke, prehrana i sl. 
Na drugom vikendu ulazimo malo dublje u nepresušnu riznicu znanja Ayurvede te kako povezujemo Yogu i Ayurvedu. 
Na trećem vikendu Snjezana Nina provest će vas kroz tri Vinyasa slijeda koji pacifiraju svaku od dosha te vam, u predavanju nakon prakse, dati sve potrebne upute za vođenje ovakvog, ciljanog i terapeutskog sata. 

Vikendi i teme: 

14. / 15.05. - osnove Ayurvede sa Dubravkom Harapinom
04./05.06. - napredno predavanje o Ayurvedi + Yoga & Ayurveda sa Dubravkom
08./09.09. - Yoga praksa za pacifiranje doša - terapeutski pristup sa Snjezanom Ninom Vukas

Raspored 1. i 2. vikenda:
Sub + Ned 13:00 - 17:00 sati
(ukupno 8 sati predavanja) 

Raspored 3. vikenda
Sub + Ned 10:00-12:00 i 13:00-15:00 sati
(ukupno 12 sati predavanja)

O Dubravku: 

Dubravko Harapin kvalificirani je praktikant Ayurvede (Indijske tradicionalne medicine), prirodnog liječenja te različitih tipova i vrsta masaže. Svoje obrazovanje stekao je na vodećim institucijama diljem svijeta (SAD, Indija, Tajland). Iako u svojoj praksi prvenstveno koristi Ayurvedu, u istu uvodi i druge modalitete temeljeći se na principima holističkog pristupa zdravlju.
Učenik je jednog od najvećih svijetskih autoriteta i autora Ayurvedske literature, Dr. Vasant Lad-a, zahvaljujući kome uspješno spaja akademsko i tradicionalno znanje. Studij Ayurvede na “Ayurvedic Institute”, jednoj od vodećih institucija za ayurvedsko obrazovanje izvan Indije, završava 2002 godine u Albuquerque-u, SAD. Osim Ayurvede, Dubravko je usavršio razne vidove rada na tijelu; istočnjačke i zapadne. Godine 2003 završava program na “New Mexico School Of Natural Therapeutics”, poznatoj školi za masažu i prirodno liječenje u SAD-u. Tajlandsku masazu studira na “Wat Po Medical School” u Bangkoku, Tajland.
Po završetku studija u Americi odlazi u Indiju gdje živi godinu dana i nastavlja obuku kroz praktičnu primjenu na klinici Dr. Lad-a kao i na drugim klinikama u gradu Puni, Indija.
Dugogodišnji je praktikant yoge i meditacije.

Cijene: 

Cijelokupna radionica (sva tri vikenda): 2100 kn
Cijena po vikendu: 800 kn
Popust za Sangha TT 200/300/YT: 10%

Rezervacije su obavezne, molimo da ispunite pristupnicu: 

Ime i prezime *
Ime i prezime
*prednost imaju polaznici cjelokupnog vikenda
Ukoliko želite rezervirati mjesto molimo vas da na račun udruge uplatite donaciju od 200 kuna minimalno tjedan dana prije svakog vikenda. Sangha joga klub, Zagreb HR2824840081106405513