Naša Sangha 23.10. slavi 10. rođendan!

Kao jedan od prvih yoga centara u kojima se podučavaju dinamični yoga sustavi poput Vinyase i Ashtange, Sangha je aktivno sudjelovala u stvaranju zagrebačke i hrvatske yoga zajednice kakvu danas imamo.

U 10 godina kroz Sanghu je prošlo tisuće yogija, mnogi koji danas uspješno vode yoga satove i svoje yoga centre po čitavoj Hrvatskoj i šire, upravo su na prostirkama u Sanghi odvježbali svoj prvi Surya Namaskar.

Sangha je tijekom godina organizirala mnoge radionice sa međunarodnim yoga učiteljima svjetskog glasa poput Duncan Wonga, Davida Swensona, Gabi Božić, Twee Merrigan i mnogih drugih. Prve Acro yoga radionice u Zagrebu sa Adamom Rinderom i kasnije Phillip Askew-om održavale su se upravo u Sanghi. Kroz programe za obuku učitelja pod vodstvom utemeljiteljice Sanghe Snježane Nine Vukas, certificirala je mnoge yoga učitelje koji danas u svojim zajednicama šire ovu prekrasnu disciplinu.

Desetogodišnjicu smo odlučili obilježiti raznim događanima tijekom mjesec dana ususret rođendanu, a između ostalog i radionica / master satova koje ćemo organizirati svake nedjelje. Pripremili smo za svakoga po nešto; Vinyasu i Ashtangu za sve vas koji volite intenzivnije vježbati, radioncu osnova poravnanja za početnike i one koji se tako osjećaju, te restoratvni sat vas koji volite laganiju i opuštajuću praksu. Sam rođendan proslavit ćemo slijedom od 108 Surya Namaskara i kirtanom (više..) 
Sve radionice /master satovi su besplatni, a svoje mjesto možete rezervirati putem maila. Obzirom da su mjesta ograničena, javite se na vrijeme. Jedna osoba može rezervirati jednu ili maksimalno dvije radionice (+ 108 Surya Namaskara). 

25.09. / 17:30 - 19:00
Chandra flow masterclass sa Geom Janković **
Sat počinje dužom meditacijom i pranayamom. Nakon jednostavnih i nježnih Pozdrava Suncu, Gea će vas provesti kroz slijed ugodnih i uzemljujućih asana koje se duže zadržavaju, a kako bi tijelo imalo vremena potpuno se prepustiti položaju i otpustiti svaku napetost i nakupine stresa u fizičkom, a i suptilnom tijelu. Na kraju prakse Gea će vas dodatno opustiti vođenom relaksacijom. 

02.10. / 17:30 - 19:00
Ashtanga yoga - puna Prva serija sa Antonelom Horvat ***
Bez obzira dali već vježbate punu prvu seriju, ili vas interesira što nakon Navasane (koja je često zadnja pozicija skraćene Ashtanga serije), Antonela će vas detaljno provesti kroz punu prvu seriju te vam dati 'tips and tricks' za neke naprednije pozicije. Osim što godinama podučava Ashtangu, ona je ujedno i Antonelina osobna praksa pa ćete ove savijete dobiti ne samo iz njenog iskustva kao učiteljice, već i kao dugogodišnje ashtanga yogine. 

09.10. / 17:30 - 19:00
Osnove poravnanja osnovnih asana sa Lenom Telentom *
Na ovoj radionici sa našom Lenom saznajte koja su pravilna poravnanja svih asana Surya Namaskara te nekih osnovnih stojećih i sjedećih asana koje tvore bazu svih ostalih pozicija. Bez obzira dali ste početnik ili prakticirate već neko vrijeme, vjerujemo da će ova radionica znatno poboljšati i oplemeniti vašu praksu. 

16.10. / 17:30 - 19:00
Spanda Vinyasa - masterclass sa Snježanom Ninom Vukas ***
Ninini satovi su obično tematski, a temu ćete saznati na samom satu. Nina nikada ne priprema satove već dopusti da praksu kreira energija u shali. No, kao i uvijek, očekujte vođenu meditaciju, kreativne Namaskare i sljedove, zahtjevnije asane, mudre, mantre, pranayamu... I naravno, yoga filozofiju koju Nina na jednostavan i pristupačan način ispreplete u svaku praksu. 

23.10. u 17:00 108 Surya Namaskara sa Sangha učiteljima
23.10 u 19:30 kirtan sa Taranom Caitanya