Naša draga Iva Mertić Tomašević održat će ovu vrlo zanimljivu radionicu otvorenu za sve; od polaznika osnovne i napredne obuke za yoga učitelje, do yoga praktikanata koji žele naučiti više o asani, dahu te navikama i obrascima na prostirci kojih često nismo svijesni. 

'An asana, or yoga pose, is a container for an experience.' Leslie Kaminoff

U asanama otkrivamo i osvještavamo gdje postoji potencijal za rast. Na fizičkoj razini otkrivamo dijelove koji su manje pokretni i prohodni ili dijelove koji su previše pokretni. Otkrivamo dijelove koje trebamo osnažiti, mišiće koje trebamo ojačati ili one koje trebamo početi opuštati. No, ako pokrete i asane uvijek radimo na isti način, onako kako je standardno, čitav niz otkrića ostaje nedostupan!

'Your yoga practice has to be more clever than your habits.' T.K.V.Desikachar

Praksa mora biti pametnija od navika, mora biti učinkovita i sigurna. Na radionici ćemo na drugačiji način od uobičajenog izazvati tijelo i dah. Ujedno ćemo i preispitati pretpostavke zbog kojih se ustalio određeni način prakticiranja asana i disanja. Polazna točka bit će nam anatomija disanja i bandhi, no argumentacijom ćemo se dotaknuti i osnovnih zakona fizike te novijih spoznaja na području miofascijalnih meridijana.

Ispreplitat će se teorijsko i praktično učenje s time da ćemo oba dana prije pauze veći dio vremena provesti u uviđanju znanstvene pozadine naše prakse, a dio nakon pauze bit će namijenjen istraživanju i osvještavanju kroz samu praksu.

Radionica je primjerena i za početnike i za napredne.

Raspored

Sub i Ned
10:00 - 16:00 (s pauzom za ručak) 

Cijena
750 kn (Sangha TT 700 kn) 

Više o Ivi

Ime i prezime *
Ime i prezime
Ne Da, 200 sati Da, 300 sati