UPDATE - RADIONICA JE POPUNJENA!

Zadovoljstvo nam je ugostiti Petru Bianco, koja će us sklopu naše 200/300 satne obuke za učitelje odvoditi radionicu Pranayame. 
Mjesta su limitirana obzirom na već upisane polaznike naše obuke, pa molimo zainteresirane da se prijave na vrijeme. Prijave putem maila sanghayogacentar@gmail.com

Radionica će se održati 14.4. od 9:30 do 12:30 sati a cijena je 250 kn (220 za polaznike 300 satne obuke)

O radionici:

Ono što yogu čini toliko prikladnom za vrijeme u kojem živimo je uloga u koju ona stavlja svog praktikanta a to je uloga promatrača. Jedino takva uloga može doprinjeti pojedincu da postane svjestan svih onih radnji koje se dešavaju na suptilnijim razinama postojanja. Stabilna svjesnost bivanja u sadašnjem trenutku uvjetovana je prvenstveno mogučnošću dovođenja uma u stanje tišine. 

U yogi je poznata neraskidiva veza između daha i uma. Disanje u svakodnevnom životu dešava se pod kontrolom autonomnog živčanog sustava odnosno nezavisno od naše volje s obzirom na količinu kisika koje tijelo zahtjeva u određenom trenutku. 

Pranajamičko disanje je kompleksna voljna akcija koja zahtjeva svjesnu manipulaciju daha u kojoj se dišni organi šire voljno i ritmički. Cilj je staviti autonomni živčani sustav pod kontrolu i taj voluntaran akt disanja je stoga povezan s umom i vrlo jasnom konekcijom između aktivnosti daha i aktivnosti uma. Pranayama tako postaje svojevrsni most između fizičkog postojanja i mentalne aktivnosti. 

Na ovoj radionici baviti ćemo se detaljnom funkcijom energetskog tijela, kako se i na koji način energetsko tijelo ponaša u praksi pranayama i koja je njegova veza sa dubljim slojevima našeg postojanja, specifično našim mentalnim tijelom. Obraditi ćemo revolucionarnu ideju neraskidive veze daha i uma zasnovanu na izvornim jogijskim tekstovima i fokusirati se na osnovne komponente prakse pranayama  i njezino korištenje u svrhu pripreme za praksu meditacije.

Sve tehnike koje ćemo obrađivati na ovoj radionici pripadaju tradiciji Kaivalyadhama Instituta na čelu s O.P.Tiwarijem, učiteljem starog kalibra indijskih jogija koji podučava tehniku pranayame na tradicionalan način.

Par riječi o Petri Bianco:

IMG_0836.JPG

Petra je svoju ljubav za praksu pranayame probudila još u djetinjstvu preko svoje majke koja podučava tehnike pranayama još od devedesetih godina. U potrazi za učiteljem koji će joj na svrhovit i tradicionalan način pružiti znanje o ovoj drevnoj i delikatnoj jogijskoj disciplini, 2012. susreće se s O.P.Tiwarijem i od tada je duboko posvećena ovom znanju odlazeći redovito svake godine u Kaivalyadhama Institut u Indiju. Tamo 2015. završava TTC program za učitelja pranayame i trenutno je student trogodišnje napredne edukacije. Osim pranayame posvečena je ashtanga vinyasa sustavu i zajedno sa svojim suprugom Marcom vodi zagrebački studio Pink Elephant Yoga House kao i TTC edukacije u Zagrebu i Rijeci.