profilna sneki.jpg

Snježana Nina Vukas certificirana učiteljica joge (E-RYT 500, RPYT) te osnivačica i voditeljica Sangha yoga centra i direktor programa SanghaOm yoga škole. Po struci je fotograf i grafički dizajner.

1998. godine odlazi u London gdje nastavlja svoj životni i duhovni put. U Londonu Snježana uskoro otkriva Ashtanga yoga praksu. Njezin učitelj Gingi Lee prvi u njoj prepoznaje potencijal učitelja te ova ideja postaje cilj i vizija Snježaninog budućeg života. Uz njega Snježana uči i od Hamisha Hendrya, tada jednog od rijetkih certificiranih Ashtanga učitelja.

2003. Snježana iz Londona odlazi u SAD gdje nastavlja vježbati Ashtanga yogu sa Davidom Swensonom. Tamo počinje istraživati i druge yoga stilove; Power yoga, Vinyasa flow, Prana flow, Jivamukti, Anusara, Viniyoga, Forrest yoga, Yogic Arts u raznim studijima te u sklopu radionica i yoga konferencija. Imala je priliku učiti od najpoznatijih yoga učitelja kao što su Shiva Rea, Baron Baptiste, Brian Kest, Ana Forrest, Duncan Wong, Seane Corn, Gary Kraftsaw. Tada otkriva i Budizam kao filozofiju koju i danas proučava i koji je dio njezinog duhovnog puta.

2005. godine završava RYS program za učitelja power joge u Yogashali u Miamiju. Pohađa i intenzivni Yogic Arts TT program Duncana Wonga, poznatog po čvrstim i sigurnim asistencijama. Nakon završenog programa u Miami-u vodi jogu za početnike i power yoga satove za profesionalnu plesnu grupu.

2006. godine Snježana se vraća u Zagreb i ostvaruje svoj san - otvara Sangha yoga studio gdje danas sa velikom ljubavlju i zadovoljstvom vodi satove Vinyasa flow, Ashtange, Prana flow yoge te redovne intenzivne radionice i obuku za učitelje.

Svake godine odlazi na edukacije sa svojim učiteljima (Shiva Rea, David Swenson i dr.) te završava 500-satnu naprednu edukaciju sa Shiva Reom kojoj povremeno asistira na radionicama.

2014. završava edukaciju za Prenatalnu yogu te postaje prva certificirana učitaljica prenatalne yoge u Hrvatskoj. 

Svake godine Snježana održava i joga odmore (yoga retreats) na prekrasnim lokacijama u Hrvatskoj (Istra, Hvar) i svijetu (Bali).

Iako je Vinyasa flow i Prana flow Snježanin primarni stil te je, uz pomoć i blagoslov svojih učitelja, razvila vlastiti pristup Vinyasi i Vinyasa flow sljedove, Snježana je dalje čvrsto povezana sa Ashtanga tradiciom te konstantno usavršava ovaj stil kroz osobnu praksu te učitelje poput Sharath Rangaswamyia u Mysoreu, Davida Swensona, Paul Dallaghana i drugih.

Snježana Nina snimila je dva Vinyasa flow DVD-a te priprema knjigu o Vinyasa flow yogi.

Više o Snježani možete saznati na: ninavukasyoga.com

“Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field. I will meet you there.” Rumi