*** program za naprednije

Integral Vinyasa yoga naziv je za metodu Vinyasa yoge podučavamo u Sangha yoga centru, a koju je kreirala osnivačica Sanghe Snježana Nina Vukas. Ovi satovi mogu biti laganiji poput Easy flow ili Chandra flow ili nešto intenzivniji poput Surya flow i raznih tematskih satova (core flow, detox flow, hip opening flow, heart opening flow, mandala flow i sl.) Integral u prijevodu na hrvatski znači cijelovito; svi programi sastoje se od početne vizualizacije, pranayame, asane i završne relaksacije, a tijekom prakse često se koriste i mudre i mantre. Praksa je posložena s namjerom da postignemo ravnotežu na svakoj razini, ne samo na onoj fizičkoj. 

Metoda Integral Vinyasa yoge bazirana je na praćenju prirodnih ciklusa pa formiranje sata ovisi o godišnjem dobu te dobu dana. Asane povezujemo u logičan i tijelu prirodan sljed imajući na umu ne samo fzičku, već i energetsku anatomiju. 

Vinyasa flow yoga je specijalnost Sangha yoga centra. Snježana Nina Vukas pionirka je Vinyasa flow yoge u Hrvatskoj koja je za ovaj sustav educirala većinu današnjih vinyasa učitelja u nas. Njezina učiteljica, Shiva Rea, u svijetu je najpriznatija Vinyasa učiteljica. Upravo kroz Prana flow napredni program edukacije, Snježana je razvila kreativne sljedove i Vinyasa satove na kojima će svatko pronaći nešto za sebe.

Više o Vinyasa flow yogi možete pročitati ovdje

Snježana Nina snimila je i nekoliko Vinyasa flow DVD-a koje možete kupiti u Sanghi.